Motorlu Araçlar Teknolojisi
- Anasayfa
- Motorlu Araçlar Teknolojisi
Motorlu Araçlar Teknolojisi
01 Mart 2020'de Almanya Federal Hükümeti tarafından yürürlüğe giren “Göç Yasası” hakkında bilgilendirme
Motor Meslek Liseleri ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında eğitim gören bireyler için Almanya'da birçok kariyer fırsatı bulunmaktadır. Bu alanlarda eğitim almış kişiler, otomotiv sektöründe farklı görevlerde çalışma yetkinliği kazanırlar.
Motor Meslek Lisesi Mezunları Ne İş Yapar?
Motor teknikerleri; benzin, motorin veya elektrikle çalışan motorların üretimi, bakımı ve geliştirilmesi süreçlerinde görev alır. Genellikle makine, elektrik veya uçak mühendisleri ile birlikte çalışan motor teknikerleri, mühendislerin yönlendirmelerine göre hareket ederler.
Motorlu Araçlar Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar?
Bu alandan mezun olan bireyler, otomotiv sektörüne yönelik mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma becerisi kazanır. Ayrıca otomotiv gövde bölümlerinin onarımı, gövde yüzeylerinde boya ve boya sonrası işlemler, iş makinelerinin bakımı ve onarımı gibi konularda da yetkinlik sahibidirler.
Motorlu Araçlar Teknolojisi mezunları;
- Otomotiv servisleri,
- Bakım ve onarım atölyeleri,
- Otomotiv fabrikaları,
- Otomotiv satış noktaları,
- Sigorta şirketleri,
- İş makineleri bakım ve onarım atölyeleri gibi farklı alanlarda iş bulabilirler.
Almanya’da Otomotiv Sektöründe Kariyer İmkanları
Almanya, otomotiv sektöründe dünya liderlerinden biridir. Bu alandaki büyük fabrikalar, yan sanayi kuruluşları ve sektörel işletmeler, sürekli olarak nitelikli iş gücüne ihtiyaç duymaktadır. Almanya’nın otomotiv sektöründeki gelişim ve büyümesi sayesinde, teknik eleman ihtiyacı hiç azalmamıştır.
Göç Yasası kapsamında Almanya’da oturum ve iş izni alabilmek için Motorlu Araçlar dalında çalışmayı hedefleyen bireylerin en az A2 seviyesinde Almanca dil bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Bu şart, adayların Almanya’daki iş hayatına daha kolay adapte olmalarını sağlamak amacıyla belirlenmiştir.